Back to All Events

Innføring i Zen & Zazen

  • Haugesund Zen Senter Strandgata 70 Haugesund Norge (map)

ZEN, et ord som kan oversettes til oppmerksomt nærvær, er en gammel "meditativ" praksis eller tradisjon som opprinnelig kommer fra India. Det er en meditativ praksis som fra India har sprunget videre ut til Kina, Japan, Korea og andre østlige land, og som kom til vesten i forrige århundre og har etablert seg sterkt i både Europa og Amerika. Tradisjonen er en stor gave til oss i vesten som så sårt i denne moderne, teknologiske og materialistisk velstående delen av verden, har behov for å finne tilbake til oss selv, å gjenoppdage vårt "opprinnelige ansikt". Denne gamle praksisen er på ingen måte utgått, men representerer en visdom og praksis som utvikles i dag, og er utviklet gjennom mange generasjoner av praktiserende mennesker, zen-mestere, munker og nonner. I dag er ikke praksisen bare forbeholdt klostre, men den møter moderne mennesker utenfor klostrene, som du og jeg, og praksisen finner nye former. Vi sitter hjemme i vår egen stue og mediterer. Zen sentre etableres.

26. januar kommer Buddhistmunk og sotozen-prest Såzen Kusano Larsen tilbake på besøk til Haugesund Zen Senter for å avholde innføring i denne gamle tradisjonen. Eldstebroder Såzen Kusano Larsen tilbrakte 13 år i Japan, og i de 2 største klostene i Japan hvor han tok sin utdanning, og er i dag leder for den Norske Sotozen Buddhistorden.

Gjennom undervisning og praktisk øvelse får du

->Innføring i Zen
->Innføring i Zazen og Kinhin (sittende og gående meditasjon)

Innføringsavgiften inkluderer 3 måneders medlemskap i Zen Senteret med deltakelse i de arrangementer vi avholder slik at du kan utforske tradisjonen og zazen metoden ytterligere. Les mer om våre aktiviteter på nettstedet vårt www.HaugesundZenSenter.com

Prisen er kr 650,-

Vi har plass til ca 20 deltakere, og påmelding er først gyldig når man har betalt for innføringen. Det kan gjøres via vipps (119970) eller ved innbetaling til kontonummer 3330.28.76318. Merk betalingen med "Innføring i zen" og navnet ditt.

Vi har noen puter til utlån, men fortrinnsvis tar du med pute å sitte på. Vi vil tilbringe det meste av tiden på gulvet sittende på puten. Det er helt uproblematisk å sitte på stol om det er utfordrende å sitte på gulvet på en pute. Vi har stoler som kan brukes.

Innføringen vil foregå i Gamle Slakthuset Allaktivitetshus, Strandgata 70, 5528 Haugesund

Spørsmål kan rettes til Trond Jostein Kåei Pettersen på telefon 97075750 eller epost kaaei@outlook.com

Earlier Event: January 22
Zazenkai
Later Event: January 26
Sesshin m/Såzen Larsen